Läpp­förstoring
XO Lips

Vikor Klinik har lång erfarenhet inom läppförstoring.
Vi erbjuder behandlingen XO Lips som ger naturligt fylliga och mjuka läppar.

Välkommen att boka en fri konsultation inför din läppförstoring hos oss i Jönköping eller Göteborg

Boka Jönköping Boka Göteborg

Läpp­förstoring i Göteborg och Jönköping

Vikor klinik har lång erfarenhet inom läppförstoring (behandling av läppvolym och läppkontur). En behandling med filler tar ca 30 minuter och injektionen innehåller bedövning. Behandlingen utförs av läkare/sjuksköterska med specialistkompetens.

För läppar kan vi också erbjuda behandling med en ny injektionsteknik som kallas XO lips.

Mer om läppförstoringXO Lips

Fillers av hög kvalitet

Vi arbetar med välkända varumärken och produkter med hög kvalitet inom fillers såsom Juvéderm och Restylane.

Lips lips #lips #freshoftheneedle Total satisfaction. #vikorklinik #fillers #filler #fillersjönköping #fillersgöteborg #läppar #läppfiller

Posted by Vikor Klinik on Tuesday, January 29, 2019
XO Lips fillers läppar Vikor Klinik Göteborg och Jönköping
XO Lips fillers läppar Vikor Klinik Göteborg och Jönköping
XO Lips fillers läppar Vikor Klinik Göteborg och Jönköping

XO Lips är En ny teknik för mjuka, Fylliga naturliga läppar

XO lips är en ny injektionsteknik för läppar framtagen av Elin Kringen Langeland, @injeksjonspecialisten. Elin driver sin klinik i Norge och har arbetat med den här tekniken i 6 år med konstanta förbättringar och uppdateringar. Vi är otroligt tacksamma att hon delade med sig av sina kunskaper och erfarenhet. Vi har alltid strävat efter naturliga läppbehandlingar och tycker att vår gamla teknik var bra, men XO lips är något mycket bättre.

Varför är läppar svåra att behandla (bra)?

Läppen har en komplicerad form och läpparna är väldigt rörliga. De påverkas av mimikmuskler i många riktningar. Läppar förändras med tiden, blir smalare, tappar volym, roteras inåt. En läppfiller samt injektionsteknik behöver vara anpassad för dessa förändringar. Upprepade behandlingar i tex läppkontur kan innebära att filler hamnar utanför läppen. I vissa fall kan det innebära att läpparna sticker ut framåt.

Vad är XO lips? Varför är tekniken så bra?

XO lips är en speciell injektionsteknik för läppar. Den tar hänsyn till läpparnas rörlighet, mimikmuskler samt läpparnas form. Tekniken stärker läppens vävnad så att du får en väldigt naturlig rotation i läppen.

Läppkonturen kommer fram mer utan att någon filler har möjlighet att lägga sig utanför läppen. Resultatet blir naturligt fylliga mjuka läppar. XO lips är en behandling som passar kvinnor i alla åldrar.

XO Lips läppar filler Vikor

"Probably one of the best lip injection techniques in the world."

XO Lips läppar injektion Vikor

Hur många behandlingar behöver jag?

Det varierar. XO lips är en serie av läppbehandlingar som börjar med en s.k. uppbyggnad och därefter kräver enbart enstaka behandlingar. En vanlig serie består av 2-3 behandlingar på cirka 12 månader.

OBS: Läppfiller sitter väldigt länge, i vissa fall behöver vi ”återställa” läppen med Hyalase för bästa möjliga utgångsläge.
1:a behandling: Behandla läpp -foundation samt läppen
2:a behandling: Behandla läpp - foundation samt läpp (Hos vissa enbart läpp) (Efter cirka 3 månader)
3:e behandling: Behandla läpp. (Efter cirka 6-8 månader)

Vilka risker finns med XO lips?

XO lips är som en vanlig läppinjektion och känns ungefär lika mycket som en sådan. Risk för blåmärke finns. Minimal svullnad efter behandlingen

XO Lips läppar injektion Vikor

Läpp­förstoring - Vanliga frågor

En av våra vanligaste behandlingar

Läppförstoring är en av våra vanligaste behandlingar. En naturlig läppförstoring passar alla åldrar eftersom läpparna förlorar både volym och form med åldrandet. En del av våra patienter efterfrågar lite mer volym i läpparna medan andra patienter efterfrågar volym samt mer läppform. Oavsett så lyssnar vi på dina önskemål och formar dina läppar efter det. Ett naturligt resultat är vår prioritet.

Hur fungerar det?

Vikor Klinik använder endast fillers från varumärket Juvéderm och Restylane när vi utför läppförstoringar. Anledningen till att vi valt att använda oss av dessa fillers är för att de tack vare sin medelhårda egenskap ger läpparna mer volym samt/eller markering i läppkonturen, och du får ett mjukt, naturligt resultat. Har man aldrig gjort en läppförstoring tidigare är den vanligaste dosen 1ml. I början kan det behövas flera behandlingar för att uppnå och bygga upp en önskad läppstorlek. När du uppnått den önskade storleken är det oftast tillräckligt med 0,5 ml för att underhålla läpparnas form.

VaD behöver man tänka på innan läppförstoring

Det är viktigt att du inte har feber eller annan sjukdomskänsla i kroppen. Om du har pågående herpesinfektion på injektionsområdet kan vi tyvärr inte utföra behandlingen. Vi behandlar inte kvinnor som är gravida eller ammar.

Hur länge håller effekten?

Effekten kan variera från person till person, men i genomsnitt håller behandlingen ca 6-8 månader. Det kan vara bra att veta att de första behandlingarna kan hålla kortare tid, detta innebär att mer frekventa påfyllningar kan behövas initialt.

Gör det ont?

Behandlingen känns en del men tolereras oftast väldigt väl av våra patienter. För att minska obehaget av nålsticken brukar vi bedöva läpparna. Alla våra fillers innehåller bedövningsmedlet lidocain. Är du känslig för lidocain kan vi tyvärr inte utföra en läppförstoring. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.

Finns det några biverkningar?

Efter behandlingen är det vanligt med svullnad och mindre blåmärken. Svullnaden lägger sig spontant och blåmärke försvinner inom några dagar. Mindre ojämnheter och knölar kan komma efter behandlingen, även dessa försvinner efter några dagar. Massera inte läpparna innan du har konsulterat oss!

Alla Vikor Beauty Clinics estetiska behandlingar utförs av legitimerad läkare/sjuksköterska med speciell kompetens inom området.

Kostnadsfri konsultation, uppföljning & Återbesök

Om du är ny kund, vill göra en ny behandling som du inte gjort tidigare eller om det gått mer än 6 månader sen din senaste behandling behövs en konsultation göras minst 48 timmar innan behandlingen. Konsultationen är kostnadsfri och inte bindande på något sätt. Behandlingen utförs alltid av legitimerad läkare eller sjuksköterska. Vid våra behandlingar använder vi produkter från välkända varumärken och med hög kvalitet.

En behandling tar ca 30-60 min beroende på vad som ska göras. 7-14 dagar efter behandlingen gör vi en uppföljning och känner du då att du behöver ett återbesök för att kontrollera något eller en justering ingår detta kostnadsfritt.

Kontakta oss
Coolsculpting
Juvederm
Belkyra
Profhilo fillerbehandlingar
Vi är certifierade av estetiska injektionsrådet